Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

''ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ''?

Ρητορική ερώτηση, όλοι ξέρουμε γιατί, για τον ίδιο λόγο που όλοι μας ενημερωνόμαστε από τα blog  και όχι από ανθρωπάκια πληρωμένα να μιλούν για πράγματα που δεν ξέρουν ή για πράγματα που γνωρίζουν καλά αλλά προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί της εξουσίας τους! 
Οι ''δημοσιογράφοι'' είναι πάντα ένα από τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις για να επιβιώσουν. 


Οι δημοσιογράφοι στην Αίγυπτο, εγχώριοι και ξένοι, είναι όλο και περισσότερο υπό διωγμό, με τις αιγυπτιακές αρχές να κρατούν τους δημοσιογράφους μακριά και στους δρόμους τις συμμορίες νεαρών ανδρών  να ''ψάχνουν'' για οποιονδήποτε με ....
...φωτογραφικό εξοπλισμό.

 Έξι 
δημοσιογράφοι του Al Jazeera κρατήθηκαν για αρκετές ώρες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και ενώ τελικά απελευθερώθηκαν, ο εξοπλισμός τους κατασχέθηκε από την αστυνομία. 

Δύο 
ρεπόρτερ των New York Times συνελήφθησαν - ή "λαμβάνουν προστατευτική επιτήρηση'', όπως η Αιγυπτιακή κυβέρνηση την ονόμασε. 

Ρουφιάνοι του καθεστώτος στέκονται έξω από πολλά ξενοδοχεία, ψάχνοντας για μπαλκόνια με φακούς μεγάλης ισχύος. Όταν βλέπουν στα μπαλκόνια φωτογραφική μηχανή ή φωτογράφους, χρησιμοποιούν ασυρμάτους για να δώσουν στις αρχές τις λεπτομέρειες.
Αιγυπτιακές αστυνομικές πηγές λένε ότι οι πληροφορίες έχουν δώσει στοιχεία για επιδρομές σε δωμάτια δημοσιογράφων τις τελευταίες ημέρες.
Η κυβέρνηση φέρεται να έχει πιέσει αρκετά ξενοδοχεία να μην αφήνουν την μακρά παραμονή ξένων δημοσιογράφων. 
Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα με δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία, τραυματίες, και πολλοί έχουν περιοριστεί στο να παρακολουθούν τα γεγονότα στην Πλατεία Tahrir από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου τους. 
Η περιοχή γύρω από την πλατεία 
Tahrir έχει γίνει μια απαγορευμένη ζώνη για τα πληρώματα των καναλιών, στα οποία επιτίθενται με το που εισέρχονται στην περιοχή που ελέγχεται από τους υποστηρικτές του Αιγύπτιου πρόεδρου Χόσνι Μουμπάρακ. 

Αρκετοί από του δημοσιογράφους κυνηγήθηκαν κατά λάθος ήταν λάθος κυνηγημένοι μακριά από νέους άνδρες που κράδαιναν παλούκια  και φωνάζοντας, το "Jazeera!το  Jazeera!". 
Ένας δημοσιογράφος του δικτύου ''Al Arabiya'' απήχθη για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της Τετάρτης. Η βία εξάγεται αποκλειστικά και μόνο από τους οπαδούς Μουμπάρακ: Δεν έχουν γίνει αναφορές για επιθέσεις διαδηλωτών ή εκφοβισμό των μέσων ενημέρωσης από τους διαμαρτυρόμενους. _

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου