Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ''ΒΑΡΙΕΣ'' ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΕ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Άγνωστοι εκτόξευσαν μια αντιαρματική ρουκέτα στο κτίριο όπου στεγάζεται το Αρχηγείο της Κρατικής Ασφαλείας της Αιγύπτου λίγο μετά τις 11:45 στην πόλη El - Arich, μια αιγυπτιακή πόλη στη χερσόνησο του Σινά, κοντά στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.


Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του κτηρίου, όπου πιστεύεται ότι κρατούνταν όσοι συλλαμβάνονταν από τις Αρχές στη διοικητική περιφέρεια του Βορείου Σινά. Μάλιστα, είχαν διατυπωθεί καταγγελίες ότι εκεί βασανίζονταν κρατούμενοι.

Η El - Arich, 345 χλμ. βορειοανατολικά του Καΐρου, είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης διοικητικής περιφέρειας και σε αυτή έχουν πραγματοποιηθεί ...
....μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την τελευταία εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου επισκέφθηκε σήμερα την πλατεία Tahrir, ανέφερε πηγή του υπουργείου, την ώρα που προγραμματίζεται νέα μεγάλη διαδήλωση κατά του προέδρου, Hosni Mubarak.

«Ο υπουργός Άμυνας, Mohammed Hussein Tadawi, και ηγέτες των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Tahrir» συμπληρώνει η ίδια πηγή. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Άμυνας μετέβη στην πλατεία Tahrir, για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Ήδη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για την 11η ημέρα διαδηλώσεων, την οποία αποκαλούν «Ημέρα της Αποχώρησης». Ο στρατός έχει ισχυρή παρουσία στην πλατεία, καθώς σήμερα έχουν παραταχθεί περίπου 1.000 στρατιώτες στο Κεντρικό Κάιρο.

Από την πλευρά τους, οι οπαδοί του προέδρου Mubarak έχουν προγραμματίσει για σήμερα διαδήλωση, την οποία αποκαλούν «Ημέρα της Πίστης»._


farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου