Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΤ

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΔΙΚΑ ΄΄ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ''!
Με επιστολή τους προς την ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ, 7 πρώην συμβασιούχοι καταγγέλουν τον διαγωνισμό της δημόσιας τηλεόρασης και τον τρόπο επιλογής. 


 Η επιστολή: "Προσληφθήκαμε στην ΕΡΤ επί πολλών και διαφόρων κυβερνήσεων, μπλε ή πράσινων αποχρώσεων, σε μία περίοδο αρκετών ετών. Χαρακτηριστήκαμε με βάση, κατά κύριο λόγο, το χρονικό σημείο της έναρξης της συνεργασίας μας με τη δημόσια τηλεόραση, κάποιοι, λίγοι, εξ ημών, δικαίως, οι περισσότεροι καταχρηστικώς και αδίκως. Φτάσαμε, την κρίσιμη στιγμή της αλλαγής στο καθεστώς των συμβάσεων, με την προκήρυξη της ΕΡΤ για τις θέσεις των δημοσιογράφων, να μετράμε, από 12 χρόνια προϋπηρεσίας στη δημόσια τηλεόραση, οι παλαιότεροι, μέχρι 4 χρόνια, οι νεότεροι. Ακούσαμε, από επίσημα χείλη, μεν, ανεπισήμως, δε, -καθώς σε διαφορετική περίπτωση το επιχείρημα θα ήταν δεσμευτικό, άρα και νομικά μαχητό- ότι ...
...ΑΥΤΗ ακριβώς η προϋπηρεσία θα ήταν ένα από τα κυριότερα κριτήρια για τις προσλήψεις. Διαβάσαμε ότι τα όποια τυπικά (σπουδές ,μεταπτυχιακά, γνώση ξένων γλωσσών) αλλά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία, επιτρέψτε μας, θεωρούμε ότι είχαμε επιδείξει κατά την πολυετή διαδρομή μας στην ΕΡΤ, θα έπαιζαν, επίσης, βαρύνοντα ρόλο. Με όλα αυτά στο μυαλό περιμέναμε… Φευ… Με προσχήματα σωρό, με εφευρήματα του τύπου «κριτήριο ανεργίας», η πόρτα έκλεισε. Η ΕΡΤ αποφάσισε, όπως η ίδια υποστηρίζει χωρίς να μας πείθει, με γνώμονα, κατά κύριο λόγο, το αν οι δημοσιογράφοι που υπέβαλαν αίτηση είχαν, ή όχι, δουλειά, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Με λίγα λόγια μας είπε κατάμουτρα ότι, σε περίπτωση που θέλαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτήν, θα έπρεπε να «φροντίσουμε» να μη βρούμε δουλειά, να μην προσφέρουμε στις οικογένειες μας, για μία περίοδο 6 μηνών(από 31 Ιουλίου, που έληξαν οι συμβάσεις μας, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου που θα πιάσουν πάλι δουλειά οι συμβασιούχοι), εν μέσω οικονομικής κρίσης! Ακόμη κι αυτό το, αυταπόδεικτα, παράλογο επιχείρημα θα ήμασταν , ίσως, σε θέση να το δεχθούμε αν δε γνωρίζαμε ότι οι περισσότεροι, όχι όλοι, από τους συναδέλφους μας που επελέγησαν, πέρα από το ότι δεν έχουν ξαναδουλέψει στην τηλεόραση, εργάζονται σε ραδιόφωνο, διαδίκτυο και εφημερίδες! Και όλα αυτά τη στιγμή που, για κάποιους συναδέλφους, ήταν, από το Σεπτέμβριο κιόλας, κοινό μυστικό ότι θα μετακόμιζαν στην Αγία Παρασκευή. Με βάση όλα τα παραπάνω, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία, με κριτήριο την προσφορά μας, όλα αυτά τα χρόνια, σε όλους τους τομείς, και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις, της δραστηριότητας του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ. ΝΑΙ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ! ΝΑΙ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΡΤ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ! Καλούμε λοιπόν την ΕΣΗΕΑ να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής αξιολόγησαν τις αιτήσεις , επιλέγοντας, στη συνέχεια τους... κατάλληλους! Καλούμε την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της διαφάνειας και διαύγειας που πρέπει να διέπει το δημόσιο βίο, να δημοσιεύσει τα βιογραφικά όλων όσοι επελέγησαν… τα δικά μας είναι ούτως ή άλλως στη διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου! Πέρα από το να κοινοποιήσουμε, διά της παρούσης, τις απόψεις μας, έχουμε, φυσικά, την πρόθεση να επιδιώξουμε, διά της νομικής οδού, τη δικαίωσή μας!." 
 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΛΙΑΤΣΗΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΕΛΙΩΤΗΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ 
ΗΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ_
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου