Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Θάλασσα: ένας μοναδικός θησαυρός απειλείται! ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ


Οι κυρίαρχοι της θάλασσας, τα θαλάσσια θηλαστικά, έχουν ανάγκη της προστασίας πολιτών και Πολιτείας. Είναι όμως η ενημέρωση ικανή να αντιστρέψει την πτωτική πορεία των πληθυσμών τους και να αλλάξει συμπεριφορές και νοοτροπία;
Την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, στις 12:30 μμ στον Ιανό, η MOm Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα.
Στη συνέντευξη τύπου, θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE: «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε», μια συμμετοχική ενημερωτική εκστρατεία για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα γίνει μια ...
...συνοπτική παρουσίαση της Πρωτοβουλίας για την Προστασία των Κητωδών στην Ελλάδα, των ιδιαίτερα ενδιαφερόντων ευρημάτων της έρευνας της Public Issue για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ θα προβληθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ για τους φυσητήρες στις ελληνικές θάλασσες: «Ζώντας κατά μήκος της Τάφρου», το οποίο θα προλογίσει ο Δρ. Αλέξανδρος Φραντζής.
Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν οι:
Κώστας Καρτάλης, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής
Παναγιώτης Δενδρινός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ΜΟm
Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς
Βαγγέλης Παράβας, Υπεύθυνος Πολιτικής, MOm
Γιώργος Παξιμάδης, Υπεύθυνος Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, WWF Ελλάς
Giuseppe Notarbartolo di Sciara, Πρόεδρος του Tethys Research Institute

ΕΠIΠΡΟΣΘΕΤΑ:
-Στους παρευρισκόμενους θα διατεθεί πλούσιο οπτικό και ενημερωτικό υλικό.
-Tα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ αμερικανο-αυστραλιανής παραγωγής «Ζώντας κατά Μήκος της Τάφρου» έγιναν πάνω στο σκάφος Νηρηίς κατά μήκος της Ελληνικής Τάφρου. Επιστημονικός υπεύθυνος του σχετικού ερευνητικού προγράμματος είναι ο κητολόγος Αλέξανδρος Φραντζής, ο οποίος μας παρουσιάζει τις 20 οικογένειες φυσητήρων που διαμένουν εκεί και πιθανότατα αποτελούν και την υψηλότερη πυκνότητα φυσητήρων στη Μεσόγειο.
-H τηλεφωνική έρευνα κοινής γνώμης διεξήχθη από την Public Issue, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2010, σε ένα δείγμα 1000 ατόμων, στο γενικότερο πληθυσμό της χώρας με έμφαση στις παράκτιες περιοχές.
-Το πρόγραμμα "Θάλασσα" πραγματοποιείται με τη συμβολή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου