Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ


Πρωινές ώρες της 15-2-2011, στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υ.Α.Ο.Ε/3ου Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας και τρείς (3) ημεδαπές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, βιασμό, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση σφραγίδων.

Ειδικότερα, από έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας , προέκυψε ότι μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν νεαρές γυναίκες στη Ρουμανία, τις οποίες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους και την δεινή τους οικονομική κατάσταση, έπειθαν να έρθουν στη Χώρα μας προκειμένου να εργασθούν ως καθαρίστριες.

Μετά την άφιξή τους στην Αθήνα, τις «φυλάκιζαν» σε διαμέρισμα στο κέντρο των Αθηνών, όπου με συνεχείς ..
...ξυλοδαρμούς, βιασμούς και χρήση ναρκωτικών ουσιών, έκαμπταν την αντίστασή τους και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε τρείς (3) οίκους ανοχής, ιδιοκτησίας ημεδαπού συνεργού τους, παρακρατώντας το σύνολο των πορνικών τους εσόδων.

Προ πενθημέρου ένα από τα θύματα κατόρθωσε να διαφύγει και ζήτησε αρωγή και προστασία από την ανωτέρω υπηρεσία, καταθέτοντας ενόρκως για την δράση της οργάνωσης.

Μετά από έρευνες και αφού εντοπίσθηκαν τα μέλη της οργάνωσης που δρουν στην Χώρα μας και ο αρχηγός της, ο οποίος αφίχθη προ διημέρου, σε συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν τα εδώ μέλη της και σε συνεργασία με τις Ρουμανικές Αρχές αναζητούνται και τα λοιπά μέλη-στρατολόγοι.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα κράτησης, εντοπίσθηκαν τρεις (3) ακόμη γυναίκες θύματα Ρουμανικής υπηκοότητας, τα οποία επιβεβαίωσαν την δράση της οργάνωσης.
Κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πολυτελές Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
  • Χρηματικό ποσό 3.800 ευρώ.
  • Μικροποσότητα κοκαΐνης.
Στις τέσσερις (4) γυναίκες θύματα, παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία και φιλοξενούνται ασφαλώς σε ξενώνα, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χαρακτηριστούν «θύματα εμπορίας ανθρώπων» και επιστρέψουν στην πατρίδα τους όπως επιθυμούν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου